Štíhly podnik - Trnovská, Lucia; Klečka, Jiří, 1966-; Košturiak, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Meniace sa ekonomické podmienky, globálne a lokálne, spôsobili v posledných rokoch narastajúci záujem o nové manažérske prístupy. Do popredia sa neustále dostáva zavádzanie štíhlych systémov, a práve témou štíhleho podniku sa zaoberá táto bakalárska práca. V prvej časti sa práca zameriava na históriu vývoja štíhleho podniku, jeho charakteristiku a základné princípy, metódy a prvky, ktoré takýto podnik aplikuje. Zaoberá sa aj ekonomickými aspektmi, ktoré prináša zoštíhľovanie. Praktická časť sa zaoberá analýzou implementácie štíhlych prvkov vo výrobnom podniku OMS, spol. s.r.o. Spoločnosť je jedným z najväčších výrobcov svietidiel v strednej a východnej Európe. V posledných rokoch realizovala veľa projektov a zmien v oblasti zoštíhľovania, veľa systémov je v spoločnosti už dnes uplatňovaných alebo ich zavádzanie je už v pokročilom štádiu. Táto časť spomína aj určité problémy, ktoré sa popri implementácii prvkov vyskytli a návrhy na ich riešenia.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses