Teorie behavioráních financí - Vopasek, Luboš; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Teorie behaviorálních financí je spojením psychologie a finanční teorie. Cílem práce je popsat základní psychologické faktory ovlivňující ekonomické a finanční rozhodování jedinců. Bakalářská práce se zaměřuje také na tzv. finanční anomálie, což jsou jevy pozorované v chování finančních trhů, které do značné míry odporují závěrům tradiční finanční teorie, především pak teorii efektivních trhů. Práce se pak dále snaží tyto dvě oblasti spojit a vysvětlit zmíněné odchylky v chování trhů právě pomocí behaviorálních financí.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses