Vnější ekonomická nerovnováha Číny - Novák, Jan; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se věnuje vnější ekonomické rovnováze Číny, zejména potom platební bilanci, mezinárodní investiční pozici a měnovému kurzu yuanu. Teoretická část seznámí čtenáře s problematikou vnější ekonomické rovnováhy, současně popisuje vyrovnávací mechanismy salda běžného účtu. Další část se podrobně věnuje stavu čínské platební bilance, mezinárodní investiční pozice a měnového kurzu yuanu v posledních letech. Poslední část definuje determinanty běžného účtu, nastiňuje příčiny současného přebytku běžného účtu platební bilance a uvádí nejvhodnější cestu k jeho snížení.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses