Finanční analýza podniku Metrostav a.s. - Ambros, Lukáš (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Metrostav a.s v letech 2005 až 2009. V první teoretické části práce jsou definovány metody a způsoby používané k určení finanční pozice podniku (poměrové ukazatele, ukazatele likvidity, ukazatele zadluženosti a další). V druhé praktické části jsou tyto metody a postupy aplikované na společnost Metrostav a.s. Informace potřebné k vypracování finanční analýzy jsem zjistil z výročních zpráv podniku.