Proměny a vývoj digitálního videa - Černý, Martin; Čermák, Radim; Lisý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Závěrečná práce se zabývá proměnou a vývojem digitálního videa z pohledu běžného uživatele. Cílem práce je popsat, jak se amatérské technologie přibližují profesionálnímu zpracování videa. Tohoto cíle bude dosaženo pomocí popisu historického vývoje digitálního média a srovnání amatérských a profesionálních technologií. Součástí práce jsou také hlavní předpoklady pro tento vývoj, kterými jsou nové videokamery, výkonnější počítače, amatérské střihové programy a nové postupy komprese videa. Text nabízí i stručný úvod do problematiky digitálního videa, přehled současných technologií a klade si otázky, jaké jsou důsledky této proměny a co by tyto proměny mohly znamenat do budoucna.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses