Měření zdravotního stavu populace (současná praxe ve světě a v České republice) - Marešová, Jana (2011)
Práce se zabývá měřením zdravotního stavu populace ve světě i v České republice a to z hlediska sociálního, ekonomického a environmentálního. Práce se zaměřuje na přístupy k výše uvedené problematice a to na mezinárodní i národní úrovni. Oblast mezinárodního porovnání je demonstrovaná na přístupu prestiţních publikací Health at a Glance: Europe 2010 a World Health Statistics 2010 z produkce OECD a WHO. Z českých publikací jsem do srovnání zahrnula Zdravotnickou ročenku České republiky 2009, Výběrové šetření zdravotního stavu populace a Studii HELEN.