Politika zaměstnanosti v okrese Prachatice. - Vincíková, Miroslava; Pavelka, Tomáš, 1975-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá politikou zaměstnanosti v okrese Prachatice. Soustřeďuje se především na aktivní a pasivní politiku zaměstnanosti. Teoretická část je zaměřena na trh práce z hlediska nejrůznějších ekonomických ukazatelů, dále pak charakteristika aktivní a pasivní politiky zaměstnanosti a souvisejících pojmů. V praktické části se práce soustřeďuje na charakteristiku okresu Prachatice z hlediska vývoje trhu práce a jiných ukazatelů, zejména v letech 2008 -- 2010, ve srovnání s Jihočeským krajem a s Českou republikou. Hlavní část je zaměřena na vývoj, cíle a realizace, výdaje a celkové zhodnocení nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti, posléze i vývoj pasivní politiky zaměstnanosti. Závěr je věnován celkovému zhodnocení a návrhům na zlepšení.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses