Dopady hospodářské krize na příjmy obce - Bendová, Veronika (2011)
Bakalářská práce se zabývá "Dopady hospodářské krize na příjmy obce". Analyzuje příjmy konkrétní vybrané obce v letech 2008 až 2010 a zjišťuje, jakým způsobem se různé typy obecních příjmů vyvíjely. Závěr práce analyzuje příjmy obcí v České republice jako celku a porovnává výsledky obou provedených analýz. Zjišťuje, že hospodářská krize na příjmy obcí dopadla, ne však rovnoměrně a na všechny druhy příjmů. Nejvíce ovlivnila daňové příjmy, podepsala se ale i na kapitálových příjmech. U ostatních příjmů nelze změny jednoznačně označit jako způsobené hospodářskou krizí.