Optimalizace zdanění vybrané firmy - Štěrbáčková, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce s názvem Optimalizace zdanění vybrané firmy obsahuje informace o společnosti, placených daních a jejich výpočty a hlavně optimalizaci daňové povinnosti společnosti za rok 2009. Cílem práce je analýza daňových aspektů, kterou se snažím zjistit, zda se dá daňové zatížení firmy optimalizovat a jakými prostředky. Protože společnost byla v daňové ztrátě, analýzu provádím za pomoci dvou modelů, kdy jeden je založen na maximalizaci daňové ztráty a druhý na optimalizaci daně z příjmů na nulu. Výsledkem je zjištění, že určité snížení daňové povinnosti je možné, ale záleží na tom, jestli je základ daně kladný či záporný. U kladného základu daně existuje více prvků, kterými by se dal optimalizovat.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses