Srovnání online kancelářských aplikací - Chaloupecký, Martin (2011)
Tato práce se zabývá online kancelářskými aplikacemi. Jejím cílem je přinést přehled dostupných informací o online kancelářských aplikacích, definovat kritéria a přístup k porovnání online kancelářských aplikací, porovnat vybrané online kancelářské aplikace, analyzovat současný stav na trhu s online kancelářskými aplikacemi a provést průzkum zkoumající využívání kancelářských aplikací koncovými uživateli. První část práce obsahuje teoretický základ, který přináší rozdělení kancelářských balíků. Tato část je zaměřena na kategorii online kancelářských aplikací a na technologie použité při jejich poskytování. Další část práce obsahuje nezbytné vymezení hodnotících kritérií. Podle těchto kritérií jsou porovnávány textový procesor, tabulkový procesor, nástroj pro tvorbu prezentací, správce souborů a možnosti spolupráce. Součástí práce je také průzkum v oblasti využití kancelářských aplikací. Práce také přináší přehled trhu desktopových i online kancelářských aplikací. Práce může být využitelná pro jedince či organizace při výběru vhodných online kancelářských aplikací.