Aktuální otázky pojištění přerušení provozu - Sládková, Lenka; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem této bakalářské práce je pojištění pro případ přerušení provozu sloužící k náhradě finanční újmy, rychlé obnově přerušeného provozu a zajištění stability podnikání. I přes jeho nesporné výhody, bývá v řadě případů neprávem opomíjeno, což platí i v podmínkách České republiky. Hlavním cílem této práce je postihnout podstatné rysy pojištění a analyzovat nové přístupy v podobě přerušení provozu. V souvislosti s historickým vývojem a nejrůznějšími příčinami omezení či zastavení provozu charakterizuje základní principy fungování daného pojištění. Zvláštní pozornost je věnována přiblížení pojistného produktu malým a středním podnikatelům vycházející z nabídky českého pojistného trhu. Na základě dynamického vývoje společnosti navrhuje rozšíření pojistného krytí nově o riziko terorismu, politická rizika nebo riziko obsažené v informačních technologiích.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses