Prostorové a ekonomické důsledky procesu stárnutí populace v České republice - Michálek, Tomáš; Kouba, Vojtěch, 1983-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Demografické stárnutí populace je nevyhnutelným následkem sociálních a ekonomických změn posledních několika desetiletí. Přestože se v České republice plně projeví až v blízké budoucnosti, je nyní nutné přijmout příslušná opatření k minimalizaci s ním spjatých rizik a využití příležitostí. Tato bakalářská práce analyzuje příčiny a dopady stárnutí populace v České republice, zkoumá možné reformy důchodového systému a veřejného zdravotnictví. Nabízí řadu opatření ke snížení negativních dopadů stárnutí populace a poukazuje na možnosti, které se v souvislosti s tímto trendem naskýtají. Ve druhé části se práce zaměřuje na program aktivního stárnutí a jeho realizaci na území Prahy. Formou dotazníku zkoumá nabídku a poptávku po aktivitách pro seniory. Na základě získaných dat sestavuje charakteristiku pořadatelů těchto aktivit a mapuje jejich prostorové rozmístění, právní statut a ekonomickou situaci.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses