Využití freeware nástrojů projektového řízení v ČR - Blažík, Radek; Šťastný, Petr; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce pojednává o stavu freeware nástrojů pro podporu projektového řízení v České republice. Účelem práce je především zjistit, v jakém rozsahu jsou nástroje s touto licencí využívány v porovnání s nástroji placenými. Konkrétním cílem práce je ověřit pravdivost dvou hypotéz: Většina organizací v České republice freeware nástroje pro podporu projektového řízení nepoužívá. Freeware nástroje nedosahují funkčnosti nástrojů placených. Tohoto cíle je v práci dosaženo zaprvé provedením celorepublikového průzkumu mezi organizacemi v rámci odvětví informačních a komunikačních technologií, zadruhé zhodnocením nejrozšířenějších freeware nástrojů, z tohoto průzkumu vycházejících, dle jejich funkcionality a posouzením jejich schopnosti nahradit nástroje placené. Přínos práce pramení zejména v odhalení aktuálního stavu využívaní nástrojů pro podporu projektového řízení na českém trhu, v seznámení organizací s těmito informacemi a v popsání úrovně funkcionality současně používaných freeware nástrojů pro podporu projektového řízení. Struktura práce má podobu úvodního popsání disciplíny projektového řízení, jeho termínů, procesů, faktorů, popsání metodik a nástrojů pro jeho podporu. Následuje praktická část založená především na celorepublikovém průzkumu v odvětví informačních a komunikačních technologií zaměřeného na zodpovězení jedné z hypotéz. Ověření pravdivosti druhé hypotézy je dosaženo v poslední části práce, která opět prakticky hodnotí úroveň funkcionality freeware nástrojů projektového řízení.
Vedoucí práce: Petr Šťastný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses