Analýza groupware aplikací ve formě SaaS - Šleis, Jakub; Šťastný, Petr; Pitka, Lukáš, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce se zabývá obecnou charakteristikou a analýzou groupware aplikací nabízených v modelu Software-as-a-Service. Cílem této práce je vybrat, ohodnotit, porovnat a doporučit vhodné groupware aplikace pro malé a středně velké podniky. Vypracování charakteristiky groupware a modelu Software-as-a-Service je založeno na studiu a zpracování odborných knih, článku a elektronických zdrojů. Analýza trhu je vypracována na základě důkladného prohledání internetu a čerpání z odborných článků a přehledů. Výběr produktů vhodných pro detailní hodnocení je založen na kriteriích vycházejících ze studií společností Gartner a Forrester. Metoda pro hodnocení je postavena na základě hodnocení obecného softwarového produktu, hodnocení webových stránek a aplikací, specifik SaaS groupware aplikací. Přínosem této práce je vytvoření metody hodnocení groupware aplikací zohledňující obecné požadavky malých a středních podniků. Pomocí této metody jsou ohodnoceny vybrané produkty, které jsou dále porovnány a vyhodnoceny. Dalším přínosem je sestavení aktuálního přehledu nabídky groupware aplikací poskytovaných v modelu Software-as-a-Service. V úvodních kapitolách jsou vymezeny v širších souvislostech pojmy Software-as-a-Service a groupware. Další kapitola obsahuje přehled produktů na trhu groupware aplikací nabízených v modelu Software-as-a-Service. Následuje určení a sestavení metody hodnocení. Poslední část obsahuje hodnocení vybraných groupware aplikací, porovnání a doporučení nejvhodnějších produktů. Práce je zakončena závěrem shrnujícím poznatky celé práce.
Vedoucí práce: Petr Šťastný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses