Použití honeypotu ve školní síti - Osmík, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce pojednává o problematice honeypotů. V první, teoretické části, je vysvětleno, co jsou honeypoty a k čemu slouží. Dále se zaměřuji na jejich rozdělení podle různých hledisek. Poté se zabývám výhodami a nevýhodami těchto nástrojů. Kromě toho jsou zde popsány i některá konkrétní řešení. V poslední kapitole teoretické části jsou shrnuty projekty zabývající se touto problematikou. Druhá část práce se zabývá nasazením honeypotů do školní sítě. Popisuji zde konfiguraci konkrétních řešení. Dále jsou shrnuty výsledky dat získaných honeypoty a v poslední kapitole je uvedeno, jakým způsobem by se tato data dala ve škole využít.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses