Daňové aspekty vybrané firmy - Žilka, Ivo; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá identifikací problémů či nedostatků při zdanění konkrétní společnosti a návrhy jejich řešení ve sledovaném tříletém období 2008 - 2010. Toho je dosaţeno prostřednictvím zkoumání dílčích aspektů váţících se ke zdanění společnosti v prvních dvou částech práce. Jedná se především o rozbor struktury jednotlivých částí majetku, poukázání na jejich vztah ke zdanění, odhalení, popis a vyhodnocení pouţívaných metod a pravidel. V těchto částech je dále nastíněna, prostřednictvím základní finanční analýzy, pozice společnosti ve vztahu k české ekonomice. Následující část je věnována rozboru jednotlivých daňových povinností společnosti, podrobnému popisu postupu výpočtu daně se všemi souvislostmi, které se ke konkrétním daním vztahují, jejich meziroční komparaci a odhalení nedostatků a problémů. Nakonec následuje část navazující na zjištěné problémy popisem, jejich rozborem a určitým doporučením. V celé práci je prostřednictvím komparace nastíněn vývoj ve sledovaném období.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses