Analýza vývoje vnější ekonomické rovnováhy USA a měnového kurzu USD od konce II. světové války do současnosti - Šmíd, Lukáš; Brůna, Karel, 1973-; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem této práce je analýza vnější ekonomické rovnováhy Spojených států amerických od roku 1990 do roku 2010. V první části se práce zabývá charakteristikou vnější ekonomické rovnováhy a definicí platební bilance. Dále se v první části popisují jednotlivé části platební bilance. Nakonec je zde rozebrána zahraniční investiční pozice země a ukazatele zahraniční zadluženosti. Ve druhé části se práce věnuje analýze platební bilance Spojených států amerických. Je zde ukázán vývoj běžné bilance, kapitálového účtu, finančního účtu i položky chyb a omylů. Nakonec je v práci rozebrána zahraniční investiční pozice a zahraniční zadluženost Spojených států amerických.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses