Daňové aspekty poskytování motorového vozidla zaměstnancům - Máleková, Martina; Slintáková, Barbora; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Poskytování motorového vozidla zaměstnancům pro soukromé účely patří v dnešní době mezi jeden z nejžádanějších benefitů. Daňové systémy různých zemí omezují výhody plynoucí z tohoto benefitu odlišně. Tato bakalářská práce analyzuje rozdíly v dopadech zdanění poskytování motorového vozidla zaměstnancům v České republice a v Austrálii. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje poskytování vozidla a jeho daňovou úpravu v České republice. Druhá kapitola je věnována tomuto zaměstnaneckému benefitu a jeho zdanění v Austrálii. Ve třetí kapitole jsou na modelových poplatnících analyzovány a srovnány dopady zdanění na disponibilní příjem zaměstnance, náklady zaměstnavatele a daňový výnos. Z prvních dvou kapitol také vyplývá, že australská legislativa umožňuje, aby tento benefit využíval širší okruh zaměstnanců. Třetí kapitola ale ukazuje, že způsob zdanění v České republice přináší možnost vyšší úspory.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses