Finančná analýza na príklade konkrétneho podniku - Hospodár, Roman; Sklenár, Roman, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalárska práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti WPB Capital, sporiteľné družstvo v období rokov 2007 až 2010. Cieľom práce je analyzovať finančný stav a zdravie podniku v jednotlivých rokoch a sledovať vývoj finančných ukazovateľov v čase. Bakalárska práca má 2 časti. V teoretickej časti vysvetľuje metódy a finančné ukazovatele použité pri analýze. V časti praktickej zoznamuje čitateľa s výsledkami analýzy. Výsledky vybraných ukazovateľov sú priebežne porovnávané s priemernými hodnotami konkurencie a celého odvetvia. Na základe zisteného stavu podniku v sledovaných rokoch sa práca snaží predpovedať jeho budúci ekonomický vývoj.
Vedoucí práce: Roman Sklenár
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses