Informatické vzdělávání v oblasti vysokých škol zaměřených na informatiku - Resl, Jakub; Marešová, Zdena; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tématem práce je analýza současného stavu informatického vzdělání na českých vysokých školách. Práce obsahuje porovnání požadavků firem na znalosti absolventů IT oborů se znalostmi, které absolventi skutečně získají během studia informatických oborů. Dále práce obsahuje informace o fakultách, na kterých je možno studovat informatiku. Tyto fakulty jsou následně porovnány na základě informací o jejich studentech. Práce též obsahuje seznam informatických oborů sestavený podle vlastní metodiky. V úvodu je stručně nastíněna situace IT odborníků a jejich vzdělání v České republice.
Vedoucí práce: Zdena Marešová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses