ETF fondy - Veselovský, Eduard (2011)
Diplomová práca sa zaoberá burzovo obchodovateľnými fondmi, tzv. exchange traded funds (ETF). Cieľom práce je priblížiť fungovanie rôznych typov ETF a na analyzovaných dátach zistiť, či dochádza k neefektívnosti pri sledovaní benchmarku istými fondmi. Práca popisuje odvetvie kolektívneho investovania, charakteristiky ETF, ich oceňovanie a v analytickej časti porovnáva výkonnosť vybraných komoditných fondov. Dochádza tak k zaujímavým zisteniam.