ETF fondy - Veselovský, Eduard; Brada, Jaroslav, 1964-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práca sa zaoberá burzovo obchodovateľnými fondmi, tzv. exchange traded funds (ETF). Cieľom práce je priblížiť fungovanie rôznych typov ETF a na analyzovaných dátach zistiť, či dochádza k neefektívnosti pri sledovaní benchmarku istými fondmi. Práca popisuje odvetvie kolektívneho investovania, charakteristiky ETF, ich oceňovanie a v analytickej časti porovnáva výkonnosť vybraných komoditných fondov. Dochádza tak k zaujímavým zisteniam.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses