Dlouhodobá nezaměstanost v jednotlivých státech. - Šmíd, Marek (2011)
Bakalářská práce se věnuje analýze dlouhodobé nezaměstnanosti ve světě, konkrétně v zemích EU, Norsku, USA a Japonsku, v letech 1999-2009. V praktické části je zanalyzován vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti ekonomicky aktivního obyvatelstva a poměr dlouhodobé nezaměstnanosti na celkové. Dalším předmětem analýzy je vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti dle jednotlivých věkových skupin, dle pohlaví a je zde zjišťována závislost dosaženého vzdělání a závislost počtu zkrácených pracovních úvazků na dlouhodobé nezaměstnanosti.