Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích OECD nebo EU - Paclíková, Veronika (2011)
Předmětem práce je komparace efektivních daňových sazeb daní z příjmů ze závislé činnosti pomocí vybraného ukazatele, jejich srovnání v čase a analýza vlivu nejdůležitějších faktorů na daňové zatížení zaměstnanců ve státech EU i OECD, kterými jsou Česká republika, Rakousko, Německo a Maďarsko.