Vztah základu daně k výsledku hospodaření v České republice - Maráková, Eliška (2011)
Bakalářská práce pojednává o vztahu základu daně k výsledku hospodaření v České republice, a to konkrétně u právnických osob. Je vysvětleno stanovení výsledku hospodaření a jeho následná úprava na základ daně, dále pak stanovení daňové povinnosti a platba daně. V závěru práce je celý proces úpravy výsledku hospodaření na základ daně znázorněn na příkladu fiktivní společnosti.