Finanční analýza společnosti Pivovar Svijany a.s. - Podolský, Jiří (2011)
Ke skutečnému zjištění, jak si námi sledovaný podnik finančně vedl a jaké má vyhlídky do budoucna, nám nestačí pouhý pohled na údaje obsažené v účetních výkazech, které jsou součástí výroční zprávy. Tato data nám sice poskytují skutečná data za uplynulý rok, ale nemají dostatečnou vypovídací schopnost. K lepšímu pochopení hospodaření daného podniku slouží finanční analýza, která dává jednotlivé údaje do vzájemných souvislostí a pomocí různých modelů pomáhá zjistit, jak si podnik finančně vedl. Ve své práci provádím finanční analýzu společnosti Pivovar Svijany, a.s. z pohledu externího uživatele za roky 2005 až 2009. V první části práce popisuji použité metody analýzy. V druhé, stěžejní části práce vypracovávám analýzu, interpretuji získané výsledky analýzy a na závěr provádím syntézu zjištěných informací a formuluji závěr.