Finanční analýza společnosti Pivovar Svijany a.s. - Podolský, Jiří; Schönfeld, Jaroslav; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Ke skutečnému zjištění, jak si námi sledovaný podnik finančně vedl a jaké má vyhlídky do budoucna, nám nestačí pouhý pohled na údaje obsažené v účetních výkazech, které jsou součástí výroční zprávy. Tato data nám sice poskytují skutečná data za uplynulý rok, ale nemají dostatečnou vypovídací schopnost. K lepšímu pochopení hospodaření daného podniku slouží finanční analýza, která dává jednotlivé údaje do vzájemných souvislostí a pomocí různých modelů pomáhá zjistit, jak si podnik finančně vedl. Ve své práci provádím finanční analýzu společnosti Pivovar Svijany, a.s. z pohledu externího uživatele za roky 2005 až 2009. V první části práce popisuji použité metody analýzy. V druhé, stěžejní části práce vypracovávám analýzu, interpretuji získané výsledky analýzy a na závěr provádím syntézu zjištěných informací a formuluji závěr.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses