Elitní a masová kultura v oblasti divadla, vymezení tvorby a segmentace trhu v Praze - Klimešová, Kristýna (2011)
Bakalářská práce se věnuje tématu elitní a masové kultury v divadle, snaží se z teoretického i praktického hlediska postihnout hlavní rozdíly mezi oběma zmiňovanými kulturními formami. Na základě teoretických poznatků, nastíněných v první části, jsou prakticky rozebráni jednotliví zástupci pražských divadel, jejich repertoár a návštěvnost. V závěru je problematika nahlédnuta ještě očima dnešní společnosti prostřednictvím zpracovaných dotazníků. Práce si klade za cíl rámcově posoudit situaci na dnešní divadelní scéně v Praze -- zda lze současné divadelní umění členit dle elitní a masové kultury a zda jeho rozdělení hraje roli v preferencích diváků.