Elitní a masová kultura v oblasti divadla, vymezení tvorby a segmentace trhu v Praze - Klimešová, Kristýna; Hanzlík, Jan, 1979-; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se věnuje tématu elitní a masové kultury v divadle, snaží se z teoretického i praktického hlediska postihnout hlavní rozdíly mezi oběma zmiňovanými kulturními formami. Na základě teoretických poznatků, nastíněných v první části, jsou prakticky rozebráni jednotliví zástupci pražských divadel, jejich repertoár a návštěvnost. V závěru je problematika nahlédnuta ještě očima dnešní společnosti prostřednictvím zpracovaných dotazníků. Práce si klade za cíl rámcově posoudit situaci na dnešní divadelní scéně v Praze -- zda lze současné divadelní umění členit dle elitní a masové kultury a zda jeho rozdělení hraje roli v preferencích diváků.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses