Změny v modelu stavebního spoření - Němcová, Jana (2011)
Tématem bakalářské práce je stavební spoření a změny v jeho modelech, ke kterým došlo kvůli změnám v legislativě upravující tento specifický bankovní produkt. Cílem práce je postihnout vývoj stavebního spoření v průběhu jeho existence na českém spořitelním trhu. Na základě počtu uzavřených smluv se práce snaží analyzovat oblíbenost stavebního spoření v návaznosti na změny modelu a jejich dopady. Práce zároveň porovnává klady a zápory jednotlivých modelů stavebního spoření aplikovaných na jediného uživatele. Dalším cílem je rozhodnout, zda má na současného střadatele větší výsledný dopad model stavebního spoření nebo výběr jednoho z pěti subjektů poskytujících služby stavebního spoření v České republice na základě komparace jimi poskytovaných produktů a aplikace současného modelu spoření.