Provázanost realitního a hypotečního trhu v ČR - Hylský, Slavomír (2011)
Tato práce je zaměřena na vazby mezi realitním a hypotečním trhem. Zabývá se problematikou, jak banky ovlivňují realitní trh prostřednictvím poskytování úvěrů developerským společnostem na výstavbu a drobným klientům na koupi nemovitosti. Dále práce popisuje skutečnosti, které na trzích nastaly v letech 2007-2010, analyzuje příčiny vzniku těchto skutečností a zkoumá reakce subjektů, které na trzích vystupují.