Možnosti a metody řízení kurzového rizika - Zulák, Vilém; Brůna, Karel, 1973-; Petrušová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Podstatou této bakalářské práce jsou metody řízení kurzového rizika. V dnešní globalizované světové ekonomice je tomuto riziku vystavena velká část podniků, a proto je nutné porozumět jak toto riziko vzniká a jak je možné ho řídit. Jelikož dnešní světové měny,v čele s americkým dolarem, jsou značně nestabilní,nevěnování patřičné pozornosti, či dokonce ignorování tohoto problému může vést ke vzniku zásadních ztrát podnikatelského subjektu. V hlavní části této práce se autor podrobně zabývá interními a externími metodami řízení kurzového rizika, které následně v analytické části využije k analýze a zajištění devizové expozice Škody Auto a.s. pro rok 2010 a zhodnocení získaných výsledků.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses