Dopady reformy veřejných financí ČR na účtování a vykazování příspěvkových organizací - Stejskalová, Lenka (2011)
Má bakalářská práce se zabývá dopady reformy veřejných financí na účtování a vykazování příspěvkových organizací. Ačkoliv příspěvkové organizace se od podnikatelských subjektů liší ve svém účetním systému z důvodu rozdílnosti ziskových a neziskových společností, reforma se snaží tyto oba systémy synchronizovat. Ve své práci se snažím porovnat účetnictví v příspěvkových organizacích před reformou a po reformě a upozornit na nejvýraznější rozdíly. Popisuji průběh reformy a její nejdůležitější cíle. V druhé části práce se zaměřuji na příspěvkovou organizaci územního samosprávného celku Domov pro seniory Chýnov, kde uvádím údaje z účetního deníku, na kterých se snažím vysvětlit změny, které vznikly v důsledku reformy.