Politika inflačného cielenia v Českej republike v porovnaní s krajinami V4 - Gergelyová, Jana; Mandel, Martin, 1962-; Zbyněk, Štork; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Táto bakalárska práca je analýzou vývoja inflácie v Českej republike a úspešnosti menovej politiky v porovnaní s inflačným cielením v krajinách Vyšehradskej štvorky. V prvej časti som sa zamerala na vývoj centrálneho bankovníctva a postavenie centrálnej banky, hlavného aktéra menovej politiky, vo vzťahu k inflácii. Spoločnou črtou krajín Vyšehradskej štvorky je menová politika založená na cielení inflácie. Predikcie vývoja inflácie v porovnaní so skutočným vývojom v období desiatich rokov je predmetom praktickej časti, ktorá je doplnená širokou škálou grafov a tabuliek, ktoré sú prevažne vytvorené mnou na základe dát dostupných na webových stránkach centrálnych bánk jednotlivých krajín Vyšehradskej štvorky a štatistického úradu Európskej Únie -- Eurostatu.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses