Analýza finanční situace podniku Elektrizace železnic Praha, a.s./Analysis of Financial Position of Elektrizace železnic Praha Company - Abelová, Eva; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Rozvaha je jedním z nejdůležitějších účetních výkazů, který je každá účetní jednotka ze zákona povinna sestavovat vždy ke dni své účetní závěrky. Tento finanční výkaz podává přehled o majetku podniku a o zdrojích jeho krytí v peněžním vyjádření k určitému datu. Předkládaná bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část se věnuje možnostem, jak lze rozvahu chápat jako výkaz účetní závěrky podle zákona č.563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. V této části je rovněž vyzdvižen význam rozvahy pro podnik a jeho okolí. Druhá část této práce se zaměřuje na finanční situaci podniku Elektrizace Železnic Praha, a.s. Hlavním cílem práce je analyzovat finanční pozici této společnosti.
Vedoucí práce: Marie Míková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses