Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích OECD nebo EU - Štrichová, Iva; Vančurová, Alena, 1957-; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na výpočet a komparaci efektivních daňových sazeb daně z příjmu fyzických osob v České republice, Slovinsku, Švédsku a Německu. V první části je definován pojem efektivní daňová sazba. Dále se zde zabývám způsoby výpočtu efektivní daňové sazby a konstrukčními prvky, které ovlivňují její výši. Druhá část je pak zaměřena na samotný výpočet. K výpočtu je využit mikroekonomický přístup. U každé země je ilustrován pomocí čtyř modelových poplatníků, při různé úrovni jejich příjmů. V závěru jsou srovnány zjištěné výsledky a konstrukční prvky ve vybraných zemích.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses