Postavení žen v managementu v České republice - Ježková, Barbora (2011)
Princip rovnosti mužů a žen je v současné době uplatňován ve všech vyspělých státech. Tato bakalářská práce se věnuje postavení žen v managementu v České republice. Problematika zastoupení žen v řídících pracovních pozicích není zatím příliš prozkoumána. Práce analyzuje situaci žen v managementu. Zkoumá strukturu zastoupení žen v managementu a jejich odměňování. Poodhaluje možné příčiny stávajícího stavu. Dále kriticky hodnotí nástroje politiky rovných příležitostí a porovnává je se zavedenými nástroji z jiných států Evropské unie.