Postavení žen v managementu v České republice - Ježková, Barbora; Szabová, Lucia; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Princip rovnosti mužů a žen je v současné době uplatňován ve všech vyspělých státech. Tato bakalářská práce se věnuje postavení žen v managementu v České republice. Problematika zastoupení žen v řídících pracovních pozicích není zatím příliš prozkoumána. Práce analyzuje situaci žen v managementu. Zkoumá strukturu zastoupení žen v managementu a jejich odměňování. Poodhaluje možné příčiny stávajícího stavu. Dále kriticky hodnotí nástroje politiky rovných příležitostí a porovnává je se zavedenými nástroji z jiných států Evropské unie.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses