Využití koeficientů u daně z nemovitostí pro posílení finanční soběstačnosti obcí - Kropáčková, Inka (2011)
V předkládané bakalářské práci jsou popsány konstrukční prvky daně z nemovitostí, především její koeficienty. Teoretická část dále obsahuje stručnou charakteristiku výnosu daně z nemovitostí a vybrané bakalářské práce zaměřené na koeficienty daně z nemovitostí. Výzkumná část práce analyzuje vývoj využívání jednotlivých koeficientů v posledních letech a faktory ovlivňující míru jejich použití. Provedené analýzy slouží k nastínění časového vývoje uvalování koeficientů daně z nemovitostí a k prokázání některých obecných pravidel týkajících se obcí využívajících koeficienty daně z nemovitostí. Součástí práce je i komparativní analýza výsledků s předchozími bakalářskými pracemi.