Využití koeficientů u daně z nemovitostí pro posílení finanční soběstačnosti obcí - Kropáčková, Inka; Kubátová, Květa, 1952-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
V předkládané bakalářské práci jsou popsány konstrukční prvky daně z nemovitostí, především její koeficienty. Teoretická část dále obsahuje stručnou charakteristiku výnosu daně z nemovitostí a vybrané bakalářské práce zaměřené na koeficienty daně z nemovitostí. Výzkumná část práce analyzuje vývoj využívání jednotlivých koeficientů v posledních letech a faktory ovlivňující míru jejich použití. Provedené analýzy slouží k nastínění časového vývoje uvalování koeficientů daně z nemovitostí a k prokázání některých obecných pravidel týkajících se obcí využívajících koeficienty daně z nemovitostí. Součástí práce je i komparativní analýza výsledků s předchozími bakalářskými pracemi.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses