"Finanční analýza společnosti Baťa, akciová společnost" - Čejka, Ladislav; Schönfeld, Jaroslav; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce je komplexní posouzení finančního zdraví jedné z celosvětově nejvýznamnějších společností působících v oblasti oděvního průmyslu, společnosti Baťa, akciová společnost. Práce zkoumá vývoj finančních ukazatelů v období let 2005 až 2009. V první části, která se nazývá teoretická, je vymezena metodologie a jsou zde uvedeny vzorce, které jsou aplikovány v praktické části. Praktická část se skládá ze samotné analýzy účetních výkazů společnosti. Vzhledem k tomu, že cílem analýzy je poskytnout jejímu uživateli zjednodušený pohled na finanční situaci společnosti jako celku, pokrývá různé indikátory užitečné jak pro externí uživatele, tak pro interní. Všechna vstupní data, ze kterých analýza vychází, jsou veřejně přístupná. Nebyly využity žádné interní finanční výkazy.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses