Evaluace vlivu dotací na ekonomiku a kalkulace zemědělských společností v českém prostředí - Šimek, Jan; Šoljaková, Libuše; Halíř, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopad státních zásahů na agrární sektor v České republice. V ekonomice se jen těžko hledá odvětví, které by bylo státem regulované v takové míře jako zemědělství. Proto logicky musí být předmětem zájmu mnoha ekonomů. Vliv státu je nutné hodnotit komplexně a hledat i na první pohled skrytá fakta. V práci je posouzení provedeno nejprve vyjmenováním dotací a stručným přehledem podmínek k jejich získání. Poté jsou analyzovány účetní závěrky konkrétních společností a hledány souvislosti s dotacemi a vlivem státu. Nakonec je poskytnut detailní pohled na blíže zkoumanou skupinu společností. Práce na několika místech shrnuje ekonomickou diskuzi a nabízí vlastní logické dedukce a interpretaci analýzy pojednávající o vybraných sporných tématech.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses