Determinanty cen přeprodávaných skipasů - Volštátová, Ivana; Bolcha, Peter; Tříska, Dušan, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem této práce je zjistit, jaké faktory a v jaké míře ovlivňují cenu, za kterou lyžaři prodávají svůj nevyužitý skipas ostatním návštěvníkům lyžařských areálů. Informace o ceně, za kterou svůj skipas lyžaři prodali, a o ostatních okolnostech, které se zdáli mít na cenu vliv, byly získány čtyřdenním pozorováním spolu s osobním dotazováním přeprodejců v různých lyžařských areálech. Aby výsledek neovlivnily odlišné pokladní ceny v jednotlivých ski areálech, započítány byly relativní rozdíly ceny přeprodejce a ceny pokladny. Od cen byla také vždy odečtena záloha za čipovou permanentku. Závěry dle stanovených hypotéz říkají, že významný vliv na cenu přeprodejce má čas přeprodeje, délka fronty hlavního vleku v době přeprodeje, ale také věk přeprodejce. Práci doplňují výsledky internetového dotazníku, ze kterého je patrné, že více než 90% respondentů, patřící mezi návštěvníky ski areálu, ví o možnosti přeprodeje již při nákupu celodenního skipasu, a u více než 70% je možné se domnívat, že celodenní skipas kupují právě kvůli této možnosti.
Vedoucí práce: Peter Bolcha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses