Využití studií proveditelnosti v projektech fondů EU - Shrbená, Tereza (2011)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení praktického využití studií proveditelnosti v projektech fondů EU na základě reálných příkladů. Teoretická část představuje regionální politiku Evropské unie a aktuální dotační zdroje EU pro ČR, konkrétně tituly určené pro malé a střední podniky. Práce se dále zabývá posouzením významu a struktury studie proveditelnosti, kterou žadatel o dotaci z veřejných zdrojů předkládá jako součást své projektové žádosti. Praktická část popisuje tři reálné studie proveditelnosti trojice různých českých firem, patřících do kategorie malý nebo střední podnik, působících v oboru polygrafie. Tyto podniky se ucházely o finanční podporu z operačního programu OPPI, podprogramu ICT v podnicích. Práce analyzuje vliv studie proveditelnosti na průběh realizace jednotlivých projektů. Cílem je zodpovědět otázku, zda se údaje ve studiích proveditelnosti popisující průběh projektu shodovaly se skutečnou situací během realizace.