Využití studií proveditelnosti v projektech fondů EU - Shrbená, Tereza; Potluka, Oto, 1973-; Fanta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení praktického využití studií proveditelnosti v projektech fondů EU na základě reálných příkladů. Teoretická část představuje regionální politiku Evropské unie a aktuální dotační zdroje EU pro ČR, konkrétně tituly určené pro malé a střední podniky. Práce se dále zabývá posouzením významu a struktury studie proveditelnosti, kterou žadatel o dotaci z veřejných zdrojů předkládá jako součást své projektové žádosti. Praktická část popisuje tři reálné studie proveditelnosti trojice různých českých firem, patřících do kategorie malý nebo střední podnik, působících v oboru polygrafie. Tyto podniky se ucházely o finanční podporu z operačního programu OPPI, podprogramu ICT v podnicích. Práce analyzuje vliv studie proveditelnosti na průběh realizace jednotlivých projektů. Cílem je zodpovědět otázku, zda se údaje ve studiích proveditelnosti popisující průběh projektu shodovaly se skutečnou situací během realizace.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses