Penzijní reforma a její aspekty v programech parlamentních politických stran - Pintér, Ivan (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou programů českých parlamentních politických stran s důrazem na penzijní reformu. Cílem práce je zkoumat odlišné přístupy k reformě napříč politickým spektrem. Nejdříve jsou vymezeny možnosti financování penzijního systému a jeho současný platný systém v ČR. Následně jsou prezentovány návrhy reformy penzijního systému z dílen politických stran v období 2004-2010. Na závěr je popsána současná situace a stav reformy v roce 2011.