Analýza faktorů konkurenceschopnosti České republiky - Pichrt, Lukáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je odpovědět na otázku, zda a do jaké míry je Česká republika konkurenceschopná v mezinárodním kontextu. Definice konkurenceschopnosti státu je nejednoznačné, první část práce se proto zabývá vymezením, měřením a hodnocením konkurenční schopnosti. Na základě tohoto vymezení jsou poté v druhé části práce analyzovány vybrané determinanty konkurenceschopnosti České republiky. Brzdícím faktorem rozvoje české ekonomiky se ukázala být kvalita institucí, jsou proto prezentovány možnosti řešení této situace.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses