Dopad zrušení zákazu odpočtu DPH u osobních automobilů - Dufek, Jakub; Slintáková, Barbora; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá novelizací zákona o DPH z roku 2009, která zrušila zákaz nároku na odpočet DPH u osobních automobilů. V prvních dvou kapitolách rekapituluji cíle a očekávaní plynoucí z této úpravy zákona, dále porovnám stav v České republice s ostatními státy Evropské unie a v neposlední řadě se budu zabývat legislativním procesem schvalování novely, přesněji řečeno té části o zrušení zákazu odpočtu DPH u osobních automobilů. Hlavním cílem práce je zjistit, zda se po změně zákona zvýšila prodejnost automobilů v ČR. V práci analyzuji vývoj prodejnosti automobilů s hmotností do 3,5 tuny před a po změně zákona o DPH. Na základě výsledků analýzy lze usuzovat, že očekávaný efekt v podobě zvýšení poptávky po automobilech se po zrušení zákazu odpočtu DPH nedostavil.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses