Účtovanie finančných nástrojov podľa IFRS - Bosý, Miroslav; Gyén, Juraj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je poukázať na problematiku oceňovania a účtovania finančných nástrojov podľa Medzinárodných štandardov finančného vykazovania a slovenskej legislatívy. Práca je zameraná na derivátové kontrakty a ich využitie hlavne pri účtovaní o zabezpečení. Veľká pozornosť je venovaná termínu reálna hodnota a spôsobom jej stanovenia. Pojem reálna hodnota môže byť odlišná v účtovných úpravách rôznych štátov, a preto sú v práci uvedené pohľady na reálnu hodnotu podľa amerických všeobecne uznávaných účtovných zásad a slovenskej legislatívy. Hlavnú časť práce tvorí problematika účtovania o zabezpečení a popisuje hlavné kritéria, ktoré musia byť splnené, aby subjekt mohol využívať tento špeciálny účtovný postup. Práca obsahuje jednoduché príklady, ktoré slúžia k znázorneniu a jednoduchšiemu pochopeniu vysvetľovanej problematiky.
Vedoucí práce: Juraj Gyén
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses