Podnikatelské prostředí a vstupní bariéry se zaměřením na ČR - Chovítek, Šimon; Dočkal, Dalibor; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá administrativními bariérami a jejich dopadem na podnikatelskou činnost. Malé a střední podniky jsou páteří mnoha ekonomik, včetně té české, přesto se právě ony potýkají se značným množstvím administrativy a úředních omezení při zahájení i v průběhu jejich činnosti. Cílem této práce je tedy představit názory ekonomické obce, zabývající se bariérami vstupu pro nově vznikající podniky. Dále pak zkoumat dopady těchto omezení a hlavní faktory, které tuto oblast ovlivňují. Na tomto teoretickém základu bude následně představen současný stav této oblasti v ČR, který bude porovnán s vybranými zeměmi. Srovnání povede k určení míst, ve kterých má Česká republika potenciál se zlepšit, a k návrhům možných řešení.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses